top of page

23. Langusova slikarska kolonija

KTD Kamna Gorica

Sobota, 26.08.2023

V soboto, 26. avgusta 2023 vas vabimo na 23. Langusovo slikarsko kolonijo. Med 9. in 18. uro boste raziskovali in upodabljali vedute in skrite detajle Kamne Gorice, kovaške vasice, kjer je bil rojen Matevž Langus.

Veliko vas je v teh letih postalo reden gost in vam naše ulice, hiše, vodni kanali, pa cerkev na griču in seveda osrednji trg niso neznani. Veseli bomo ponovnega snidenja in veselimo se novih pogledov na mogočne hiše in drobne zanimivosti, ki pričajo o kovaški zgodovini našega kraja.


Dobimo se v Domu krajanov, kjer vas čaka dobrodošlica.


Ta dan praznuje Društvo možnaristov in pritrkovalcev, vzemite si čas in ostanite na prireditvi ob 18.00, kjer bomo prikazali običaj in otvorili fotografsko razstavo.


Razstavo vaših del bomo na ogled postavili v petek, 1.9. ob 18:00 v Domu krajanov. Večer bo posvečen tudi 100 letnici rojstva našega rojaka, slikarja Ivana Varla.


Razstava del 23. Langusove slikarske kolonije bo na ogled do 9.9.2023, vsak dan med 17.00 in 19.00 in ob najavi tudi še ves september.


V zameno za sodelovanje na Langusovi koloniji vam ponujamo slikarsko platno, kosilo, po dogovoru pa so vam prostori v Domu Krajanov Kamna Gorica na voljo tudi za kasnejše samostojne ali skupinske razstave.


Prosimo za prijave, ki jih sprejema Tone Kavčič 031 876 143, oziroma na teabeton@gmail.com.


Veselimo se vašega sodelovanja in vas lepo pozdravljamo.

bottom of page